"Glimt"

"Glimt" er Tron Jensen sin første norskspråklige plate. Albumet er spekket med herlige og flotte låter om håp, tro og kjærlighet som berører. Fire av låtene er allerede sluppet som singler og blitt radiolistet, og har samlet blitt spilt godt over 1000 ganger på NRK P1.

SITATER FRA MEDIA

"Det er vanskelig å ikke bli berørt av de flotte sangene hans"

Bergensmagasinet

"Tron Jensen har nemlig brutt lydmuren nasjonalt. De tre siste årene er sangene hans spilt 1121 ganger på NRK P1"

BA

"De musikalske referansene peker mot både a-ha, Sting, U2 og Peter Gabriel"

Rogalands avis

"Tron Jensens tryllekunst er at han klarer å løfte nære forhold til noe allmenngyldig"

Bergensmagasinet

"Uten tvil terningkast 6. Denne musikken smyger seg innpå en med en underlig, vag følelse av at havet er kommet nærmere. Sjeldent avslappende og vellaget"

Agderavisen

"Lun, stemningsfull, varm musikk med dybde"

Blogginnlegg Julian Iversen

"Rikelig av gode pophooks og lekre instrumentale detaljer å fokusere på"

Bergensmagasinet

"Når det gjelder det vokalmessige, kan Tron minne litt om en mellomting av Morten Harket og Bono"

Musikkguiden

"Tron Jensen er popmusikk fra isse til fot. Han skriver fengende låter som både har den udefinerbare og umiddelbare følelsen som kjennetegner god popmusikk"

Bergensmagasinet

GALLERI

Medvirkende på albumet "Glimt"

Kim Åge Furuhaug Trommer

Ole Ludvig Kruger Trommer

Vemund Stavnes Bass

Anders Bjelland Gitarer og  Bass

Dag Øivind Rebnord Piano

Ole Rasmus Hjelle Gitar

Tommy Kristiansen Gitar

Jonas Flemsæter Hamre Saksofon

Gina Aspenes Kor

Tine Taule Kor

Annelise Ringsby Kor

Elsa & Emilie Kor

Jens Kristian M. Rimau Tangenter og programmering

Innspillt, arrangert, produsert og mixet av Jens Kristian M. Rimau i Broen Studio*

*vokal på 2 og 4, innspillt av Eirik Grønner i Demningen studio

Album mastret av Iver Sandøy i Duper/Solslottet Studio

Søren von Malmborg i Cosmos mastering

Kjell Birkeland i Masterfonic Mastering Studio

Logo av MYREZE

Foto og artwork Ole Kristian Olsen

FEM KJAPPE MED TRON JENSEN

Gratulerer med albumet, «Glimt». Kan du fortelle litt om prosessen rundt albumet fra start til utgivelse?

Takker ! Min første norske sang “Hente stjerner” ble listet på NRK P1 etter mange år med utgivelser og låter på engelsk. Da tenkte jeg at jeg at jeg kunne skrive en norsk til, og så ble den også listet. Da var veien tydelig for en hel norskplate. En fin prosess med å uttrykke seg på norsk, som har gjort at tekstene blir dypere, at de betyr mer. Jeg jobbet tett med produsent Jens Kristian.M. Rimau med å forme og arrangere låtene, før vi gjorde innspillinger og pålegg. Det tok et par år i prosessen som er et resultat av at jeg ble pappa, og at flere låter fikk listinger etterhvert som singler ble gitt ut. Totalt 4 radiolistinger på “Glimt” En nydelig reise.

Hvilke tanker har du gjort deg rundt lydbildet av dette albumet?

Vi har hatt et bevisst mål om å kombinere ambient landskaper som er flytende og skaper en filmatisk stemning, med den “ tre minutters popsangen”, som har tydelig og konkrete strukturer. Det er et fint rammeverk til det som er det viktigste, å lage en god låt. Dyktige musikere og produsent som har mye å by på er viktig for lydbildet, da alle er med å preger det med sine ferdigheter, sitt uttrykk og sjel. Jeg er rett og slett veldig fornøyd med med dem og med resultatet. Tittelsporet Glimt er et tydelig eksempel på det jeg selv ønsket å oppnå.

Hvor henter du inspirasjon fra til å skrive låter?

Låter, musikk, tekstlige temaer, rytmiske riff og melodier, er på en måte noe som dukker opp og surrer i hodet mitt hele tiden. En slags evig kilde som fasinerer meg. Jeg ønsker å fange og materialisere magien. Jeg får ofte inspirasjon fra kilden når jeg er på vei et sted. Jeg henter inspirasjon og fra ting som skjer i mitt eget liv. Nesten alle sangene er dedikert til noe eller noen.

Hvordan har Covid19/korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer for 2021?

Jeg fikk verst tenkelig timing for lansering da “Glimt” kom ut rett før Koronaøksen stengte ned landet 12.mars i fjor. Alt ble satt på vent. Vi skulle ta en lanseringsturne til de største byene nå her rundt 1.årsdagen, i tro på at det skulle løsne, men nei. Alle spillejobbene, som jeg lever av har i praksis forsvunnet siste året. Men jeg holder på positiviteten og ideene flommer likefullt. Jeg har laget min egen youtube skole. Det er mye interessant å lære om musikk og sangskriving.
Jeg kommer med en ny singel den 26.mars. Den heter Vi to og er en duett med Rita Eriksen. Fikk akkurat melding om at den blir listet på P1. Ellers jobber vi med en større musikalsk-visuell kjærlighetserklæring til kysten rundt “Kysten e`mitt blod” Det er masse låter og kreativitet på gang og foruten å være i gang med ny produksjon selv ønsker jeg å skrive enda mer for og med andre. Det kommer mye spennende ting fra kilden. Når en slik krise stenger noen dører, er det mulighet for å finne andre veier.

HØR TRON JENSEN SIN 20+5 SPILLELISTE

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine egne. Her kan du høre Tron Jensen sin 20+5 spilleliste.

«Jeg ønsker å skrive låter som virkelig betyr noe for folk, som lever», sier Tron Jensen

«Nummer én er at en låt må trigge noen følelser. Den kan være glad, melankolsk, betroende, eller gi deg lyst til å danse. For min egen del vil jeg at den også skal trigge på et litt dypere plan», fortsetter Tron.

Tron Jensen har levd som profesjonell artist, låtskriver og entertainer i 30 år, og har spilt mer enn 2500 konserter i inn- og utland. Han beskriver seg selv som en drømmer, globetrotter, sanger, låtskriver, bohem, oppfinner, dykker, fisker og jeger – det siste også i overført betydning;

Tron er på evig jakt etter den gode låten som fikk et slikt blinkskudd med, «Hente Stjerner» fra det forrige albumet; kritikerroste «11 Songs» (2016). Dette var også hans første forsøk på en norskspråklig poplåt (de andre på platen er skrevet på engelsk).

Dette har tydeligvis gitt mersmak, og på det nye albumet er altså alle sangene på norsk, og alle har en egen historie.

Kjærligheten har mange språk, og et av de er norsk, sier Tron Jensen om sangtekstene, som alle handler om det største og mest magiske ordet. I den forbindelse siterer han gjerne en tekstlinje fra en av popmusikkens aller største låtskrivere; «Some people want to fill the world with silly love songs/and what’s wrong with that?» (Paul McCartney: Silly Love Songs, 1976).

«Uansett hva jeg skriver om, så ender det opp å handle om kjærlighet. Det er dét alle trenger, det er dét alle vil ha. Kjærligheten er luften du vil puste i, og uten den så dør du, sakte», utdyper Tron Jensen.

Les bakteppet for låten «Kysten e`mitt blod»

 

Jeg er en kystmann. Det er ute ved havet jeg finner både meg selv og tilhørighet. Det er noe som ligger dypt. Låten er en fundering og utforsking av hvorfor det er slik. Hehe, det er en fin jobb jeg har. Jeg brukte 10 dager ute blant holmer og skjær, fisket og dykket og funderte, for å fange sangen.

BESØK TRON JENSEN PÅ SOSIALE MEDIER