"Storslått film laget til reåpningen av Norge"

Musiker Tron Jensen og filmskaper Grim Berge har sammen med flere av Norges beste filmskapere og musikere skapt en storslått hyllest til landet, folket og havet. Filmen «Kysten i mitt blod» er skapt for å bringe entusiasme for fremtiden etter den krevende pandemien, og for å sette fokus på alt det vakre vi har rundt oss. Prosjektet er gjort mulig av blant andre Havforskningsinstituttet, KYGO og alle akvariene i landet.

SITATER FRA MEDIA

"Det er vanskelig å ikke bli berørt av de flotte sangene hans"

Bergensmagasinet

"Tron Jensen har nemlig brutt lydmuren nasjonalt. De tre siste årene er sangene hans spilt 1121 ganger på NRK P1"

BA

"De musikalske referansene peker mot både a-ha, Sting, U2 og Peter Gabriel"

Rogalands avis

"Tron Jensens tryllekunst er at han klarer å løfte nære forhold til noe allmenngyldig"

Bergensmagasinet

"Uten tvil terningkast 6. Denne musikken smyger seg innpå en med en underlig, vag følelse av at havet er kommet nærmere. Sjeldent avslappende og vellaget"

Agderavisen

"Lun, stemningsfull, varm musikk med dybde"

Blogginnlegg Julian Iversen

"Rikelig av gode pophooks og lekre instrumentale detaljer å fokusere på"

Bergensmagasinet

"Når det gjelder det vokalmessige, kan Tron minne litt om en mellomting av Morten Harket og Bono"

Musikkguiden

"Tron Jensen er popmusikk fra isse til fot. Han skriver fengende låter som både har den udefinerbare og umiddelbare følelsen som kjennetegner god popmusikk"

Bergensmagasinet

Play Video

GALLERI

Medvirkende på albumet "Glimt"

Kim Åge Furuhaug Trommer

Ole Ludvig Kruger Trommer

Vemund Stavnes Bass

Anders Bjelland Gitarer og  Bass

Dag Øivind Rebnord Piano

Ole Rasmus Hjelle Gitar

Tommy Kristiansen Gitar

Jonas Flemsæter Hamre Saksofon

Gina Aspenes Kor

Tine Taule Kor

Annelise Ringsby Kor

Elsa & Emilie Kor

Jens Kristian M. Rimau Tangenter og programmering

Innspillt, arrangert, produsert og mixet av Jens Kristian M. Rimau i Broen Studio*

*vokal på 2 og 4, innspillt av Eirik Grønner i Demningen studio

Album mastret av Iver Sandøy i Duper/Solslottet Studio

Søren von Malmborg i Cosmos mastering

Kjell Birkeland i Masterfonic Mastering Studio

Logo av MYREZE

Foto og artwork Ole Kristian Olsen

Storslått film laget til reåpningen av Norge

Musiker Tron Jensen og filmskaper Grim Berge har sammen med flere av Norges beste filmskapere og musikere skapt en storslått hyllest til landet, folket og havet. Filmen «Kysten i mitt blod» er skapt for å bringe entusiasme for fremtiden etter den krevende pandemien, og for å sette fokus på alt det vakre vi har rundt oss. Prosjektet er gjort mulig av blant andre Havforskningsinstituttet, KYGO og alle akvariene i landet.

Filmen har enestående opptak fra hele den langstrakte norskekysten. Her er kontrastfulle bilder av nordlys, vinterstormer, midnattssol, spekkhoggerfamilier, moskus, gaupe og landemerker fra hele Norge, vakkert filmet med ulike filmatiske metoder. Teksten, musikken og bildene er smeltet sammen for å skape en sterk fortelling om landet og vi som bor her, og med en oppfordring til å ta vare på det vi har.

Internasjonale filmskapere og musikere
«Kysten i mitt blod» er skapt i samarbeid med flere av Norges beste filmfotografer, inkludert internasjonale prisvinnere. Filmen er regissert av filmskaper Grim Berge, som blant annet står bak filmene Iconic Norway og Discover Norway, og som har vunnet priser i Cannes.

Musikken er laget av musiker Tron Jensen og fremført sammen med konsertmester Melina Mandozzi og strykere fra Bergen Filharmoniske Orkester, samt sangere fra det profesjonelle vokalensemblet Edvard Grieg kor.

«Dette har vært et helt enestående prosjekt. At så mange har bidratt er vi veldig takknemlige for og ikke minst stolte av. Vi håper dette vil vekke følelser i det norske folk», forteller Grim Berge og Tron Jensen.

For å realisere filmen har prosjektet fått støtte fra samarbeidspartnerne; Havforskningsinstituttet, KYGO, alle akvariene i Norge (Atlanterhavsparken, Polaria og Akvariet i Bergen), Selle & Partners, Fiskeribladet og Fjordkysten.

Dette er en hyllest til landet, folket og havet - vi fokuserer på bærekraftighet gjennom naturen som er base for våre liv og næringer. Vi ønsker å styrke samholdet og øke bevisstheten om verdiene vi har rundt oss.

Sitat fra KYGO;
«Som artist har jeg fått mye backing og støtte fra der jeg kommer fra. Det har betydd mye for meg. Derfor ønsker jeg å gi noe tilbake, og synes det var fantastisk at så mange dyktige filmskapere og musikere ville lage denne flotte hyllesten til kysten vår og menneskene der».

Om fotografene:

Grim Berge - Prisvinnende filmskaper som står bak filmer som Iconic Norway og Discover Norway. Grim Berge har over 1000 reisedøgn verden rundt og har filmet over 100 destinasjoner rundt om i verden sammen med aktører som BBC, Expedia, og Innovasjon Norge. Totalt har Grim Berge nærmere 300 dager med innspilling i Norge.

Morten Rustad - Har flere virale hits med sine magiske timelapse videoer fra hele verden.
Han har reist rundt i Norge de siste 7 år for å lete etter og fange magiske steder og øyeblikk. Morten har nesten 2 år med filmdager i norsk natur.

Thomas Morel - Med sin dedikasjon til foto og film klarer Thomas å fange helt unike usette øyeblikk ved å stoppe tiden. Hans kunst er ettertraktet i inn og utland, med flere priser og utmerkelser.

Espen Rekdal - Etter å ha blitt verdensmester i undervannsfotografi i 2009 gikk Espen over til å jobbe med naturfilm. Han jobber over hele verden med blant annet BBC Seven Worlds og Blue planet. Espen har 6000 timer med filming under vann (over 8 mnd. av sitt liv under havoverflaten).

Ole Kristian Olsen - En kreativ historieforteller med 30 års allsidig fartstid innenfor de fleste aspekter med foto og video kunst blant annet med kameraproduksjoner hvor han har jobbet med band som Muse, Rihanna og Foo Fighters. Reiser for tiden verden rundt med Stig Barekstens Gin eventyr.

Mathias Haughom - Mathias har 350 reisedøgn i Norge med innspillinger og har bygget ekspertise på 360 filmer. Han laget oppsiktsvekkende virale videoer allerede da han var 17 år gammel.

Andre Larsen - Holder på å ta verden med storm med sine akrobatiske filmer med perspektiv fra nebbet til en fugl i flukt – FPV. Veksler mellom Norge, Dubai og filmer vulkaner fra nært hold på Island.

Paolo Cipriani - Paolo jobber 50/50 som forsker på Havforskningsinstituttet og fotograf som leverer materiell til Getty Images.

HØR TRON JENSEN SIN 20+5 SPILLELISTE

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine egne. Her kan du høre Tron Jensen sin 20+5 spilleliste.

«Jeg ønsker å skrive låter som virkelig betyr noe for folk, som lever», sier Tron Jensen

«Nummer én er at en låt må trigge noen følelser. Den kan være glad, melankolsk, betroende, eller gi deg lyst til å danse. For min egen del vil jeg at den også skal trigge på et litt dypere plan», fortsetter Tron.

Tron Jensen har levd som profesjonell artist, låtskriver og entertainer i 30 år, og har spilt mer enn 2500 konserter i inn- og utland. Han beskriver seg selv som en drømmer, globetrotter, sanger, låtskriver, bohem, oppfinner, dykker, fisker og jeger – det siste også i overført betydning;

Tron er på evig jakt etter den gode låten som fikk et slikt blinkskudd med, «Hente Stjerner» fra det forrige albumet; kritikerroste «11 Songs» (2016). Dette var også hans første forsøk på en norskspråklig poplåt (de andre på platen er skrevet på engelsk).

Dette har tydeligvis gitt mersmak, og på det nye albumet er altså alle sangene på norsk, og alle har en egen historie.

Kjærligheten har mange språk, og et av de er norsk, sier Tron Jensen om sangtekstene, som alle handler om det største og mest magiske ordet. I den forbindelse siterer han gjerne en tekstlinje fra en av popmusikkens aller største låtskrivere; «Some people want to fill the world with silly love songs/and what’s wrong with that?» (Paul McCartney: Silly Love Songs, 1976).

«Uansett hva jeg skriver om, så ender det opp å handle om kjærlighet. Det er dét alle trenger, det er dét alle vil ha. Kjærligheten er luften du vil puste i, og uten den så dør du, sakte», utdyper Tron Jensen.

BESØK TRON JENSEN PÅ SOSIALE MEDIER