Dette er første singel fra Toves femte soloalbum, "Kaldt Vatn".
Albumet slippes 15. september, og med det er hennes konseptuelle element-kvadrologi fullendt.

STREAM

"Nøkken" er et oppgjør med den indre demonen som alltid forteller deg at du aldri blir bra nok. Musikalsk beveger den seg i et landskap som låner fra rockabilly, en sjanger som ligger Toves hjerte nært både i musikk og estetikk.

TOVE BØYGARD - NØKKEN

I kvadrologien om elementene finner vi "Blåe Drag" (2017), "Jord" (2019) og "Eld" (2021). Samtlige tidligere album har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Aftenposten kastet terningkast seks og konstaterte at Tove Bøygard er «en formidabel artist, tekstforfatter og låtskriver». Dagsavisen kvitterte med: «Kunne vært Springsteen på sitt beste og mest klartenkte». Og Dagbladet beskrev henne som: «En god miks av Emmylou Harris, Lucinda Williams og Patti Smith».

NØKKEN er et oppgjør med den indre demonen som alltid forteller deg at du aldri blir bra nok. Musikalsk beveger den seg i et landskap som låner fra rockabilly, en sjanger som ligger Toves hjerte nært både i musikk og estetikk.

Play Video

KATALOG

Aftenposten kastet terningkast seks og konstaterte at Tove Bøygard er «en formidabel artist, tekstforfatter og låtskriver». Dagsavisen kvitterte med: «Kunne vært Springsteen på sitt beste og mest klartenkte». Og Dagbladet beskrev henne som: «En god miks av Emmylou Harris, Lucinda Williams og Patti Smith».