«Jeg har hatt med meg gitaren og skrevet sanger så lenge jeg kan huske»
Terje Formoe

STREAM

RO hvit tekst

«Vi lever i en tid med mye støy og rastløshet. Jeg tror det er mange som har et behov for å søke stillhet.

Ettertanke.

Jeg søker inn i min egen balanse og min egen ro»

Terje Formoe

Albumet er formet rundt den klassiske visen, men hver sang tar egne musikalske valg og retninger. Som i «Livet leker», albumets nikk til Lillebjørn Nilsens epoke, eller den vakkert oppløftende og storslagne «Uansett» til den musikal-inspirerte, «En dag på jorden» hvor Formoes tekst virkelig kan få deg til å sanse teateret bare man lukker øynene. I den første smakebiten som ble sluppet fra albumet, singelen «Tegn» er visesangens akustiske gitarer erstattet med klassisk piano og strykere, mens poesien nok er på sitt aller næreste og tydeligste.

Innspillingen er blitt til i et samarbeid med norske produsenter og musikere som Terje setter høyt; Kristiansand (Kongshavn Studio), Fredrikstad (FMV Studio), Oslo (Rainbow) og Asker (Ingar Helgesen) har blitt brukt som innspillingssteder på «RO».

Tekstene på «RO» har formet seg over tid og har blitt til ferdige sanger i samarbeid med Terje Formoes gode venner, noen fra tidligere i livet, andre som er funnet de senere årene. Rolf Løvland, Pete Knutsen, Kyrre Fritzner, Børge Petersen-Øverleir, Freddy Holm og Lars Lundevall bidrar alle glitrende, mens strykere og obo fra Kristiansand Symfoniorkester tilfører Formoes tekster et ekstra lag av nærhet, dybde og melankoli.

PRESSEBILDER

Play Video

Terje Formoe - Uansett (2022)

Jeg tror det er mange i vår tid som har et behov for å søke stillhet og ettertanke nå og da. Jeg prøver stadig å finne inn til min egen balanse og ro. Jeg håper det er noen der ute som vil finne dette i de nye sangene mine. Det akustiske lydbildet er med på å få frem stemningen i tekstene og historiene, noe som føles viktig for meg.

TERJE FORMOE

I MEDIA

Nettavisen: "Terje Formoes nye, store drøm"

NRK Sørlandssendinga intervjuer Terje Formoe

Dagsavisen: "Terje Formoe på jakt etter roen"

Skjermdump: TV2

TV2 GODE NYHETER MED: TERJE FORMOE

Se innslaget der Terje Formoe forteller om albumets bakgrunn, inspirasjonskilder og tanker og drømmer om tiden som kommer. For å se innslaget kreves abonnement på TV2 Play.

Play Video

Terje Formoe - Tegn (2022)

BESØK TERJE FORMOE PÅ SOSIALE MEDIER

RO hvit tekst

««Jeg føler at jeg har noe ugjort, noe uopplevd, noe jeg vil ut med. De nære tekstene og den levende musikken. Det er noe med det mindre formatet som stadig trekker meg tilbake. Jeg vil være en historieforteller som berører folk og har en sterk dragning mot det å spille live på de mindre scenene med dyktige musikere»»

Terje Formoe

NORSK PÅ NORSK:

TERJE FORMOE I FOKUS

HØR TERJE FORMOES

20+5 SPILLELISTE

20 norske favoritter.
5 fra egen katalog.
Terje Formoe gir kollegaer et anerkjennende nikk.

TERJE FORMOE BACKKATALOG

En fremmed banker på

Terje Formoe - En fremmed banker på (2020)

Minnebriker 2

Terje Formoe - Minnebrikker (2018)

Hjemvendt

Terje Formoe - Hjemvendt (2017)

Den blå planeten

Terje Formoe - Den blå planeten (2014)