Big Dipper 2

Kjøp «Monkeys Have a Tale» hos platebutikken Big Dipper

ninjalogo_sm

«Monkeys Have a Tale»

Suicidal Ninja Monkeys tilbake med det kraftfult energiske albumet «Monkeys Have a Tale»

På «Monkeys Have a Tale» låter bandet overbesvisende potent og stadig like energiske som før, mens produksjonen til Grammy-vinneren Andreas Eide Larsen (Rihanna, Robbie Williams, Skrillex) tilfører mektig intensitet og kraftfull presisjon. Med røtter dypt forankret i punken og med sentrale inspirasjonskilder som Green Day, Sex Pistols og Ramones, bør det komme som få overraskelser at bandets tekstunivers angriper sirkuset vi kaller vestlig politikk og samfunnets konformitet, massesuggesjon og statsfrykt -med full tyngde.

Allikevel, «Monkeys Have a Tale» viser også bandets musikalske bredde langt tydeligere enn forgjengeren («Do Not Feed the Humans» fra 2016). Låter som «Running», «Band of Brothers» og «Jester» er reinspikka, hook-basert rock, «Lies» plasserer Suicidal Ninja Monkeys i landskapet til band som eksempelvis The Good The Bad & The Zugly, Kvelertak eller Bokassa, mens «I Am» er stadionrock av den helt grandiose sorten. Suicidal Ninja Monkeys har med andre ord benyttet pandemien til musikalsk utvikling, finsliping av verbale mitraljøser og ytterligere forsterking av produksjonsteamet; i tillegg til Eide Larsen på miks, står Milan Cimfe (David Bowie, Linkin Park, Limp Bizkit) for mastering.

Play Video

Suicidal Ninja Monkeys - Send Em Off (2022)

Play Video

Suicidal Ninja Monkeys - No Means No (2022)

Play Video

Suicidal Ninja Monkeys - Broken Plate (2022)

GALLERI

ninjalogo_sm

Dan Isak Arneson - Vokal og gitar
Christopher Lyngedal - Gitar og vokal
Espen Severin Høgsnes - Bass og vokal
Graeme Thompson - Trommer og vokal

Nevnte jeg at skiva også er særdeles godt produsert? Den er særdeles godt produsert...

Herrejemini for noen refrenger denne gjengen innehar! Det er mange – de aller fleste faktisk, som sitter igjen lang tid etter avspilling. Terningkast 5/6

- Sven O. Skulbørstad, Norway Rock Magazine

NPS_Logo_ffosq_3510x3510NY

Suicidal Ninja Monkeys treffer tidsånden med nytt, hardtslående album!

"...slik jeg ser det har det utelukkende vært negativt, på grensen til det katastrofale. Trist å tenke på alle prosjektene som har blitt lagt på hylla eller som ikke en gang har fått mulighet til å starte opp. Ildsjeler som har lagt fra seg stafettpinnen uten noen eller noe å gi den til. Unge talenter på vei opp som plutselig måtte stå på bar bakke i to år. Kanskje denne generasjonens Nirvana ble oppløst i fjor sommer."

Releaseturné

Larvik (Bølgen 19/3)
Langesund (Rockers 9/4)
Sandefjord (The Note 16/4)
Fredrikstad (3.etg 6/5)
Tønsberg (Karma 14/5)
Greåker (Olavs Pub 2/7)