"My Love"

Når jeg nå slipper årets første låt på engelsk, er det en refleksjon over forholdet fra et godt vennskap til ekte kjærlighet, til travle småbarnsforeldre og livets utfordringer som stadig finner på å røske i oss. Når man tar seg tid til å tenke over det fantastiske man har skapt sammen, fyller det meg med evig takknemlighet og glede.

Stig Van Eijk

Play Video

FEM KJAPPE MED STIG VAN EIJK

Gratulerer med den nydelige singelen, «My love». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten fra start til utgivelse?

Tusen takk for det! Jeg kommer stadig på nye sanger nesten uavhengig av hvor jeg befinner meg, eller hva jeg gjør på. Mye gjenskapes av den stemningen og tankene jeg har i kroppen. Jeg begynner ofte med å lage komposisjonene og melodiene før jeg setter meg ned og skriver tekst. Hvilke stemning ønsker jeg å formidle? Skal det være litt lett eller mer dypere tematikk? Slike spørsmål går seg ofte til av seg selv underveis i prosessen med å lage musikk. Det er lett å gå i samme fotspor gang på gang, så derfor ønsker jeg å gå tilbake til utgangspunktet mitt, nemlig soulmusikken. Det var viktig å få teksten ærlig, hvor lytteren kjenner seg igjen i smerten men også all kjærligheten man opplever fra andre. Gjennom få ord ønsker jeg med denne kjærlighetslåten å forene de mørkeste tanker med hvor godt man egentlig har det. Den er både intens, rett på sak og ærlig. Mest av alt viser den takknemlighet.

Hvilke tanker har du gjort deg rundt lydbildet på denne låten?

Det lages utallige kjærlighetslåter og en av utfordringene er å skille seg ut. Etter å ha skrevet teksten ferdig med min partner Beate Helen Thunes, fullførte jeg en preproduksjon av sangen. Her var det viktig for meg å få inn mange av de elementene jeg ville ha med i sangen. Dette kan være alt fra en spennende akkord, bassgang, effekter eller bakgrunnslyder. Alt av materiale tok jeg med meg videre i Lill-Bit recordings hvor produsent Francesca Strano fullførte produksjonen.
Det er veldig viktig at sangen føles nær med litt hjerteskjærende trommer og bredt lydbilde. Den leker seg gjennom soul og r&b segmentet, og den skal føles ærlig.

Hvor henter du inspirasjon fra til å skrive låter?

En av mine styrker er å dokumentere ideer som jeg kommer på i hverdagen. Å spille inn disse melodiene eller tekstlinjer som dukker opp er ofte alfa omega i forhold til utslaget på en låt. Jeg kan sitte på bussen eller sitte i et møte og bare må ta opp innspillingsappen på mobilen og spille inn ideen jeg akkurat kom på. I ettertid setter meg ned med et instrument og tester ut mulige løsninger for den ideen. Jeg inspireres av alle de ulike menneskene jeg møter på min vei. Det finnes så mange interessante historier som bidrar til å skrive sanger. Familien min med tre barn gir meg masse tanker til nye sanger. Jeg har alltid prøvd å være tro mot mitt eget talent til å skrive musikk, men også åpen for innspill og feedbacks. Jeg ønsker å lage ekte, leken og allsidig musikk. Soul, r&b og reggae sjangeren har sitt klare særpreg og jeg vil være en pådriver som skaper engasjement og sprer positiv musikk."

Hva er dine musikalske planer for 2021?

Det er så inspirerende å jobbe med flere prosjekter. I år markerer jeg mitt 25 års jubileum som artist med å slippe 3 album. Det er to soloalbum. Et norsk og et engelsk hvor sjangrene soul, r&b, hiphop og reggae krysses. Det 3. albumet har jeg spilt inn i Tsjekkia sammen med gode, gamle rockebohemer. Black Ballroom er rock påvirket av ballader, blues, jazz, folk og sjel. Ellers er jeg alltid åpen for nye spennende samarbeid med andre artister og produsenter. Det er lett å latt seg rive med når flere kreative hoder kommer sammen.

My love er første låt jeg gir ut i år, men jeg gleder meg til å la dere høre mer av musikken min. Noen vil kanskje kjenne seg igjen i tekstene eller la seg rive med av musikken. Det ingenting som kan glede meg mer enn det.

Jeg ønsker å lage ekte, leken og allsidig musikk. Soul, r&b og reggae sjangeren har sitt klare særpreg og jeg vil være en pådriver som skaper engasjement og sprer positiv musikk.

Stig Van Eijk

I 1999 vant Stig den norske Melodi Grand Prix finalen med låten «Living my Life Without you». Hans første cd-singel og påfølgende album solgte begge til gull! Samme år ble han belønnet med tittelen «Årets mannlige artist» på Hitawards. Han har også skrevet mye musikk for andre artister. Heinz Winckler vant Sør-Afrika Idol i 2002 med Stigs sang, «Once in a lifetime» (solgt til dobbelplatina). Stig har også gjort en fredssang for moderlandet sitt, Colombia, i 2002. Sangen ble spilt inn med symfoniorkester i Bogotá.

Reggae-artisten jobber aktivt som musikkprodusent og han er en av skaperne av barne suksessen Trollala. Stig jobber målrettet for å videreutvikle seg som artist og kulturformidler. Stig sitt band The Good Fellas holder stadig konserter og jobber tett med flere veldedighetsorganisasjoner. Alle aldre, ingen hindring. Reggae og sjelfull musikk er til for alle.

Stig jobber til daglig som kulturformidler, tekstforfatter, skuespiller, produsent og idéskaper. Stigs musikk har nådd et stort publikum, og han har stått på scener i land som England, Amerika, Portugal, Colombia, Sverige, Danmark, Tsjekkia, Israel, Spania og Australia.

RELATERTE SPILLELISTER

Ukens-Nyheter

UKENS NYHETER

Norsk Pop CHAM LÉON

NORSK POP

Rap Cover nvmkenny

NORSK RAP

Norwegian Hood cover 8lanco

NORWEGIAN HOOD

STIG VAN EIJK BACKKATALOG

Presentation-2

Stig Van Eijk - Presentation (2013)

Serpaa

Stig Van Eijk - Ser På (2019)

Ordinary Day-2

Stig Van Eijk - Ordinary Day (2014)

BESØK STIG VAN EIJK PÅ SOSIALE MEDIER