Stream

«Scandinavian Girl»

Peter Wave Logo

«Scandinavian Girl»

Etter å ha både blitt plassert på United DJ´s Radio "The Heritage chart" (UK) og toppet Trøndertoppen flere måneder på rad med sin forrige single «When Caroline Cries», er Peter Wave endelig tilbake med ny musikk. «Scandinavian Girl» er en deilig løssluppen og energisk pop/rock låt som bygger videre på de engelske impulsene samarbeidet med den legendariske Stuart Epps har åpnet for.

Epps, som tidligere har jobbet med artister som Sir Elton John, George Harrison, Led Zeppelin og Robbie Williams, tilfører Peter Wave en vintage, britisk signatur-sound. Varme klangfarger i en organisk og usminket innpakning gir sangens tematikk en naturlig flyt, og med sin jordnære og gutteaktige sjarm føles Peter´s hyllest til de skandinaviske kvinnene ektefølt, naturligvis med hans herlige glimt i øyet like rundt hjørnet.

Bak aliaset Peter Wave står Petter Wavold, som har hatt mange topplasseringer på norske hitlister gjennom tidene og har hele 11 album bak seg. Petter begynte sin musikkarriere på slutten av 70-tallet, hvor han og bandet ble husband med flere opptredener i det populære TV-showet «Halvsju».

Solokarrieren nådde nye høyder tidlig på 90-tallet med utgivelsen av «Æ Længte Hjæm». Denne singlen ble selve hymnen til hjembyen Trondheim, og ble kåret til årets single, årets nykommer, og årets artist i 1991.

«Æ Længte Hjæm» har 30-års jubileum i år, og er fortsatt like populær. I 2015 ble låta framført live på NRK TV direkte fra hans konsert på 17. Mai i London.

Det er Petters nære kjærlighetsforhold til England og London som på nytt har blåst liv i og inspirert rockeren Peter Wave, en dyp og varig inspirasjon som kommer til å ende opp i et fullblods album som slippes senere i år på det engelske plateselskapet Right Recordings.

Play Video

Musikkvideoer hentet fra det kommende albumet

Play Video

«When Caroline Cries»

Play Video

«We Don't Remember The Lyrics»

Play Video

«Scandinavian Girl»

Wave fra Feed

Om Peter Wave

Petter Wavold begynte som musiker sent i 1970-årene, da han blant annet opptrådte i Halvsju. Etter flere rockeband i 1980-årene skjøt solokarrieren for alvor fart med låten «Æ længte hjæm», som ble utgitt i 1990. Arbeider-Avisa kåret ham til «årets trønder-rocker» det året. Wavold delte også førsteplassen i Robert Aschbergs alternative Melodi Grand Prix-finale på TV3 tidlig i 1990-årene.

Petter Wavold med band har opptrådt i Norge og noe utenlands. Wavold har blant annet spilt på en konsert foran 40 000 mennesker på Torget i Trondheim i 1997. Han gjennomførte 25-, 30- og 40-årsjubileumskonserter for utsolgte Olavshaller i Trondheim.

Wavold har deltatt i flere TV-program, som Casino, Good morning Scandinavia, Reisesjekken, Tore på sporet og Du skal høre mye. Videre skrev og fremførte han RBK sin offisielle cupfinalesang «Vi e stolt» i 2003, Rosenborgs 75 -årsjubileumssang «Rosenborg e laget mitt» i 1991 og Rosenborgs 90-årsjubileumssang «Om vi tape så vinn vi læll».

På Trønder-TV er Wavold talkshow-vert i programmet Petters popshow.

STUART_EPPS_RECORD_PRODUCER

Om Stuart Epps

Stuart Epps er en britisk plateprodusent, lydteknikker, produsent, musiker og arrangør. Siden 1967 har han arbeidet med artister og band som Oasis, Bill Wyman, Kiki Dee, Barry White, Chris Rea, Sir Elton John, Led Zeppelin, Twisted Sister, George Harrison og mange, mange fler.