Black Ballroom - banner-2

"Your mind is a Gun - en tøff rockelåt der du blir sittende og nikke med hodet" Teringkast 5 - Bergensmagasinet

STREAM BLACK BALLROOM

Medication Won´t Heal You This Time

Vokalisten Stig Van Eijk fronter nå et fullblods rockeband som står klare med et rykende ferskt album. De siste åtte årene har Stig van Eijk og Bjørn Magne Hansen jobbet med et felles prosjekt under navnet Black Ballroom. Black Ballroom er et internasjonalt band, med røtter fra Norge, Tsjekkia, Sveits og Colombia. Sammen formidler de melankoli og slagferdige rytmer gjennom sterke låter.

En sen sommerkveld på Gardermoen i 2014 møttes Stig og Bjørn for første gang da de reiste til Praha for å fullføre et prosjekt for en
annen artist. I løpet av denne turen ble vennskap og en felles lidenskap for den gode gamle rockemusikken grunnlaget for det som har blitt til bandet Black Ballroom og albumet «Medication Won´t Heal You This Time».

«Medication Won´t Heal You This Time» spenner fra rock & roll og poesi,- til triste sanger med whiskystemning tiltenkt sene nattetimer. Det er rock, så eklektisk som rock kan være, påvirket av ballader, blues, jazz, folk og sjel. Til tider er det rått, skittent og brutalt vakkert, men kan snu til en nesten hellig og sakral atmosfære. Vi lever i en krisetid med dramatiske endringer og tekstene reiser eksistensielle spørsmål om våre liv og vår tid, og prøver å håndtere noen av disse spørsmålene uten noen andre svar enn kjærlighet og håp. Dette er et konseptuelt album hvor sangene er løselig bundet sammen av tematikken; en bevegelse fra krise til håp. Lydbildet binder sangene sammen, overgangene er lydkulisser som underbygger tema og skaper en helhet.

Black Ballroom har hatt hovedbase i Sono Records lokaler i Praha, hvor blant annet David Bowie, Linkin Park, Joss Stone, Hellbillies, Midnight Choir og andre kjente artister har spilt inn flere album. ”Det har vært inspirerende å spille inn musikk hvor flere gjenferd fra legender oser fra veggene”, forteller Stig om prosessen som foregikk i dette fantastiske studioet utenfor Praha.

Stig van Eijk (vokal) ble kjent i Norge etter å ha vunnet Eurovision Song Contest i en alder av 17 år. I dag har han sin egen solokarriere i soul- og reggaestil. Stig har solgt til over dobbel platinum på verdensbasis og jobber aktivt som tekstforfatter og formidler. Han har over 20 års erfaring i musikkbransjen og jobber hardt og målrettet for å utrette mest mulig gjennom kunsten sin.

Bjørn Magne Hansen (gitar og vokal) har jobbet med mange forskjellige norske kunstnere, blant annet med Midnight Choirs turneer i Europa, og som komponist for Midnight Choirs vokalist Paal Flaata. Han har også vært produsent for Jon Eikemo, Greyzone, Amund Bjønness, Alex Rosen, Det Norske Sjømannskor, Stein Bull Hansen, Berserk Bastards m.fl. Han
var en av produsentene på Berserk Bastards album Sailing Away (lydspor for Berserk tv-serien) og spilte gitar med bandet i årevis.

Pluto (gitarer, tastaturer, arrangering og programmering) har sitt eget prosjekt, Pluto & The Planets, hvor han komponerer og arrangerer sangene. Han er signert på det franske plateselskapet Musea. Pluto jobber også med forskjellige norske, ukrainske og tsjekkiske kunstnere.

Milan Cimfe (bass, trommer) har gjennom 30 år vært produsent og lydtekniker i Sono Records. Han har jobbet med artister som David Bowie, Joss Stone, Linkin Park, Living Colour, Lou Reed, Hellbillies, Berserk Bastards, Jon Eikemo og m.fl Innspillingene ble gjort i Sono Records (Praha) og er produsert av Bjørn Magne Hansen og Stig van Eijk. Tekstene er skrevet av Egil Fauske og Stig van Eijk. Komposisjonene er gjort av Stig van Eijk og Bjørn Magne Hansen. Mix: Pluto. Mastering: Milan Cimfe.

MED PÅ ALBUMET

Stig van Eijk (vokal, komponist, produsent)
Bjørn Magne Hansen (gitar, vokal, komponist, produsent)
Pluto (gitar, keys, arrangering og programmering)
Paul Richman (piano og co-sanger)
Milan Cimfe (bassist, produsent og lydingeniør)
Dag Kristoffersen (trommer)
Caroline Ingeberg (backing vokal)

Black Ballroom

"Internasjonalt band med sitt hoved sete i Norge"

 

"Medlemmene har sine røtter i Norge, Tjekkia, Sveits og Colombia"

 

"Seriøs men oppmuntrende plate hvor tekstene er viktig "

 

"Fra rock&roll og poesi til "triste sanger med whiskystemning i undertonen"

 

"Albumet inneholder ballader, blues, jazz, folk og sjel"

 

Se videoen til
«Your Mind Is A Gun»

 

HVEM ER BLACK BALLROOM

Stig van Eijk (vokal) ble kjent i Norge etter å ha vunnet Eurovision Song Contest i en alder av 17 år. I dag har han sin egen solokarriere i soul/reggae stil. Stig har solgt til over dobbel platinum på verdensbasis og jobber aktivt som tekstforfatter og formidler. Han har over 20 års erfaring i musikkbransjen og jobber hardt og målrettet for å utrette mest mulig gjennom kunsten sin.

Bjørn Magne Hansen (gitar og vokal) har jobbet med mange forskjellige norske kunstnere, blant annet som medlem av Midnight Choirs veistyring i Europa og komponist til Midnight Choirs vokalist Paal Flaata. Han har også vært produsent for Jon Eikemo, Greyzone, Amund Bjønness mm. Han var en av produsentene på Berserk Bastards album, "Sailing Away" (lydspor for Berserk TV-serien), og spilte gitar med bandet i årevis.

Pluto (gitarer, tastaturer, arrangering og programmering) har sitt eget prosjekt, Pluto & the planets, hvor han komponerer og arrangerer sangene. Han er signert på den franske plateselskapet Musea. Han jobber også med forskjellige norske og tsjekkiske kunstnere.

Vår pianospiller og co-sanger Paul Richman er en berømt lydingeniør og musiker i CZ Republic. Han jobber som produsent og lydingeniør hos Sono Records, og spiller med kunstnere som Anna K (CZ), East Park (CZ), Reef (UK) etc.

Milan Cimfe er vår bassist, produsent og lydingeniør. Han har jobbet med artister som Kabat (CZ), Lucie (CZ), Joss Stone (UK), Living Color (USA), Linkin Park (USA), Mike Stern (USA), David Bowie og mange flere.

Dag Kristoffersen er en berømt trommeslager fra Oslo. Han har de siste årene jobbet som studio-trommis og blitt brukt mye innenfor TV-produksjoner i Norge.

Se videoen til
«Rainy Town»