Albumets tittel «àmbar», som betyr «rav» på spansk, forteller om den langvarige musikalske og personlige prosessen som ligger bak utgivelsen.

STREAM

«àmbar»

«Med «àmbar» har jeg laget min egen fusion, musikken jeg alltid har ønsket å lage»

Runa Viggen Taksdal

Runa Viggen Taksdal: piano
Fermin Fortiz: bass
Enrique Nativitas: trommer

«àmbar» er innspilt på Stable Studios i Oslo og i Mexico City. Miks og master er gjort av Leif Johansen.

«Trioen er den ultimate besetning for jazz og rock»

«Her har Runa Viggen komponert ny-klassisk musikk som får et vidt følelsesmessig spekter gjennom hennes nakne og kvasse pianospill, med knirking og trampelyder som en del av helheten. La oss håpe 36-åringen ikke venter like lenge med plate nummer to»

- Helge Skog, iTromsø

«àmbar»

«àmbar» beveger seg i og mellom musikalske skjæringspunkter, der kontraster og uventede toner møtes, noe som er bærebjelken i Runa Viggens komposisjoner. Nettopp dette med musikalske båser, ønsket om å kategorisere og sortere musikk for å skape forutsigbare mønstre, er noe Runa ivrer etter å kjempe i mot: "jeg nyter tilværelsen i skjæringspunktet mellom ulike sjangre og nå har jeg blitt helt demonstrativ på det".

PRESSEBILDER

BESØK RUNA VIGGEN PÅ SOSIALE MEDIER

Det å jobbe med og å lytte til såpass ulike sjangre som orgel - og kirkemusikk og trash/ death metal bidrar til at elementer fra ulike sjangre sklir mer sømløst inn i hverandre i mine egne komposisjoner. Jeg har begge deler godt under huden og dypt i hjertet og kan ha like stor glede av å spille en vakker salme på orgel som å høre på en sang av Slayer.

BLI KJENT MED FERMIN FORTIZ

Futuro Proximo

Fermin Fortiz - Futuro Próximo (2020)

bebe

Fermin Fortiz - Bebé (2019)

BLI KJENT MED ENRIQUE NATIVITAS

Mi Sentir

Enrique Nativitas - Mi sentir (2022)

Dias sin tiempo

Héctor Infanzón - Dias Sin Tiempo (2021)